ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συνεργάτης του ΙΑΣΩ θεσσαλίας.

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Μέλος συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας, Πανελλήνιου Συλλόγου του ΕΚΑΒ, ΕΑΕΙΒΕ, Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΩΡΑΚΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΛΙΑΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΕΛΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

Οι υπηρεσίες μας

σε εναν υπερσύχρονο χώρο με σεβασμό στον μικρό ασθενή

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ

προσώπου, τραχήλου, θώρακα, κοιλιάς, πυέλου, γεννητικού συστήματος.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

βουβωνοκήλης, ομφαλοκήλης, κρυψορχίας, φίμωσης, ανελκόμενων όρχεων.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

τραύματος, οξείας χειρουργικής κοιλίας, παθήσεων ουροποιητικού, ενδοσκοπική αποκατάσταση ΚΟΥΠ (deflux), υποσπαδίας, συστροφή όρχεως, διατομή χαλινού, τοποθέτηση ΚΦΚ (Hickman).

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επιτρέπει στον χειρουργό να χειρουργεί διά μέσου πολύ μικρών τομών, χρησιμοποιώντας μία χειρουργική οπτική που μεταφέρει το χειρουργικό πεδίο σε μία τηλεοπτική οθόνη και ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία.

LASER

.

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Με την ευρεία χρήση του προγεννητικού υπερηχογραφήματος, όλο και περισσότερες συγγενείς ανωμαλίες διαγιγνώσκονται πριν από τον τοκετό. Ο Παιδοχειρουργός που καλείται να τις αντιμετωπίσει μετά τον τοκετό, έχει ένα σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με την βαρύτητα, την δυσκολία αντιμετώπισης και την τελική πρόγνωση αυτών των συγγενών ανωμαλιών.

0

Ασθενείς

με σεβασμό στην προστασία αλλά και τη ψυχολογία του μικρού ασθενή.
0

Επιτυχείς επεμβάσεις

πολλές από τις (μικρο)επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο ιατρείο
0

Χρόνια εμπειρίας

συνεργάτης ΙΑΣΩ θεσσαλίας και της Πανελλήνιας κάρτας Υγείας. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

  1. Στην λαπαροσκοπική χειρουργική με πολλαπλά courses σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  2. Στην ενδοουρολογία στην Ά Πανεπιστημιακή Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης “Γ.Γεννηματάς” και στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.
  3. Στην νεογνική χειρουργική και στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Γ.Ν.Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”.

Λαπαροσκοπική χειρουργική

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επιτρέπει στον χειρουργό να χειρουργεί διά μέσου πολύ μικρών τομών, χρησιμοποιώντας μία χειρουργική οπτική που μεταφέρει το χειρουργικό πεδίο σε μία τηλεοπτική οθόνη και ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία. Όταν πραγματοποιείται στην κοιλιακή χώρα λέγεται Λαπαροσκοπική χειρουργική, ενώ όταν πραγματοποιείται στον θώρακα καλείται Θωρακοσκοπική Χειρουργική (VATS). Στην κλασσική χειρουργική ο χειρουργός «ανοίγει» το ανθρώπινο σώμα και έρχεται σε άμεση οπτική και απτική επαφή με το πρόβλημα. Επίσης, προκαλεί  μεγάλες χειρουργικές τομές και μετεγχειρητικές ουλές. Η λαπαροσκοπική προσέγγιση έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και την επιτάχυνση του χρόνου αποκατάστασης. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά στα παιδιά για διαγνωστικούς σκοπούς και σύντομα βρήκε τη  θέση της στη θεραπεία των χειρουργικών παθήσεων σαν  «ελάχιστα επεμβατική» .

Προγεννητική διάγνωση

Με την ευρεία χρήση του προγεννητικού υπερηχογραφήματος, όλο και περισσότερες συγγενείς ανωμαλίες διαγιγνώσκονται πριν από τον τοκετό. Ο Παιδοχειρουργός που καλείται να τις αντιμετωπίσει μετά τον τοκετό, έχει ένα σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με την βαρύτητα, την δυσκολία αντιμετώπισης και την τελική πρόγνωση αυτών των συγγενών ανωμαλιών. Η συμμετοχή του στη προγεννητική συμβουλευτική συνέντευξη είναι καθοριστική για τη λήψη αποφάσεων, κυρίως σε θέματα που αφορούν στη συνέχιση η τη διακοπή της κύησης.

Ενδοσκοπική αποκατάσταση κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης ΚΟΥΠ

Στις περιπτώσεις κυστεοουρητηρικής  παλινδρόμησης (ΚΟYΠ)  συνίσταται αναμονή και ελέγχος της λειτουργικότητας των νεφρών και του σταδίου της.

Η ΚΟYΠ αντιμετωπιζεται σύμφωνα με την εξέλιξη της, όπως ανάπτυξη υποτροπιαζουσών, ουρολοιμώξεων, έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας, νεφρικές ουλές, επιβάρυνση του βαθμού παλινδρόμησης, που αποτελούν ενδέιξεις  χειρουργικές  θεραπείας. Τα τελευταία  15 χρόνια έγινε η ενδοσκοπική διόρθωση ΚΟYΠ με κυστεοσκόπηση και έγχυση του Deflux που έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μια απορροφήσιμη ουσία. Η κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση  χρησιμοποιείται ακόμη  σε ορισμένες περιπτώσεις.

info@paidoxeirourgiko.gr

Ακολουθήστε μας

2411 103 200